Spaghetti Carbonara s klobásou od Lišky

Tentokrát jsme si pro vás přichystali upravený recept na Spaghetti Carbonara s Liškovou klobásou!

Ingredience:
- 350g špaget
- jedna klobása
- 50g sýru Gran Moravia
- 3 velká vejce
- 50 g másla
- sůl a pepř

1. Do velkého hrnce dejte vařit vodu na těstoviny. Klobásu nakrájejte na malé kostičky a sýr nastrouhejte. Vejce prošlehejte vidličkou v misce, osolte a opepřete.

2. Vsypte do vařící vody lžičku soli. Jakmile se tekutina začne znovu vařit, vložte do ní špagety. Povařte je podle návodu na obalu nebo vlastní chuti tak, aby zůstaly pevné na skus (al dente).

3. Zatímco se vaří těstoviny, rozpusťte na velké silnostěnné pánvi máslo a vsypte do něj kostičky klobásy. Na středním ohni je smažte zhruba pět minut. Míchejte, až je klobása zlatá a křupavá.

4. Pod pánví udržujte velmi mírný plamen. Jakmile těstoviny dosáhnou správné konzistence, pomocí kleští nebo dírkované naběračky je vyjměte a přihoďte na pánev. Vůbec nevadí, že na nich ulpěla voda.

5. K vejcím v misce zašlehejte většinu sýra. Pánev s těstovinami odstavte a přilijte k nim vajíčka se sýrem. Kleštěmi nebo dlouhou vidličkou těstoviny promíchávejte a zdvihejte tak, aby se co nejlépe obalily vaječnou směsí. Ta se díky teplu sálajícímu z těstovin zpevní, ale nezačne se srážet. Přidejte pár lžic husté tekutiny, v níž se vařily těstoviny, ale jen tolik, aby byla omáčka hedvábně vlahá, nikoli vodnatá. Je-li třeba, trochu ji osolte.

6. Pomocí dlouhé vidličky stočte na talíř jakýsi špagetový drdůlek. Poprašte ho trochou zbylého sýra, čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.

Doufáme, že se vám vaření povedlo a přejeme dobrou chuť!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz